Climb & Fly - Baška

Jutra na družinskem dopustu sem si popestril s plezanjem po grebenih nad Baško na Krku, Plezarija je lahkotna in plezalna oprema ni potrebna saj ocene ne presegajo trejtje stopnje.
V ponedeljek vstanem ob 6h, ko moji punci še spita in se podam na spoznavno turo. S seboj za vsak slučaj vzamem frende, plezalnike,... odločim se za Greben III/130m in sestop po Sestopnem Grebenu III/150m. Težavnost le redko doseže iziroma malo zadiši po III. Nazaj sem do zajtrka.
Sreda, vstajanje ob 6h, tokrat si zamislim clim&fly avanturo. S padalom na hrbtu splezam smer Leva v piramidi III/120m, nato pa na vrhu prečim do vzletišča, kjer sem ob 7h. Ker je veter nažigal se zleknem na travo in čakam da bo malo popustil, kot je bilo napovedano za 8h. Ob 8h je veter še vedno premočan. Sonce že pripeka na polno in mi omeji mesto na pol kvadrata sence pod malim borovcem, kjer ostanem še nadaljne 3h. Ob 11h veter le toliko popusti da se opogumim in odletim. Po 40 minutah jadranja pristanem. Zaradi 4h čakanja na vročem sonci si brž privoščim hidracijo.
V četrtek greva letet s čehom Liborjem na nasportno stran, kjer po 40 minutah hoje doseževa prostor za vzletanje. Pristaneva razmeroma hitro, ker pa je zelo vroče se odideva hidrirat v senco.
Petek, vstajanje ob 6h, climb&fly, splezam smer Tri leta III/150m, odletim in ob 7:30 lahko pristanem na plaži saj brisačnki ob tej uri še spijo.

Lahko bi še trajalo, mi je ostalo še kar nekaj grebenčkov za posolirat.Lep pozdrav, Rok H"

Nimate pravice komentiranja