Dolomiti 2020

Živijo,

ker se noben ne javi s prispevkom o naši odpravi v Dolomite, bom jaz napisal novico, ki časovno sodi v pred pretekli vikend (21.-22.8.). Finta, Polona, Joe, Brzi in jaz smo plezali v Dolomitih. Že v četrtek popoldne sva šla tja midva z Brzijem in se ustalila v divjem kampu pod Passo Sella, kjer sva prav "udobno" presplala noč v šotorčku (Qechua 2s). Naslednji dan sva se odpravila plezat v južno steno Piz Cavazes, kjer sva bila najprej v smeri Tomassini-Rossi po prelepih pokončnih počeh in ploščah - čudovita in priporočljiva IV-ka, za katero je GV, ki je plezal poleg naju dejal, da si zasluži vsaj V-, če ne V (vodniki že vejo!), višina je 200m. Popolde sva šla še v Stegerjev raz v prvem stolpu Selle. Tudi zelo lepa smer, vendar ima na žalost zelo zglajen ključni del smeri  tik pod vrhom, ki pa je dobro opremljen (ocena IV+, 185 m).  
Ta dan so Finta, Polona in Joe plezali v Noulau na passom Giau, smer Dellago, V-, 250m!
Naslednji dan smo se reorganizirali in sicer tako, da so šli stričk Finta, Joe in Brzi plezat v Sas Pordoi smer Dibona, IV+, 600m in jo zelo pohavalili, da je res čudovita in jo moramo it plezat tudi ostali!!!!!
Midva s Polono pa sva se odpravila nad Passo Gardena in se povzpela po zavarovani poti na Grande Cir, ki je prav lepa gora z božaskim razgledom na dolomitske velikane, ne vidi pa se Piz Boe!
Bilo je tako lepo, da bo treba to pot še kdaj ponoviti!

Nimate pravice komentiranja