Humar-Škarja

Včeraj sva Niko in jaz udejanila dogovor izpred nekaj tednov, da skupaj zlezeva kakšno smer. Predlogov in želja je še veliko, vendar sva se oba strinjala s popularno Humar-Škarja v Planjavi. Ob 4:30 štartava iz Litije, za nama pa v iste konce potujejo še Janč, Lana in Primož. Skupaj smo spili še kavo na BS v Kamniku in nato krenili proti Jermanci. Ker imava s Primožem super terenska vozila nama makadam do Jermance »ni« povzročal težav.

Ob svitu krenemo proti Repovem kotu, kjer se trio odcepi desno, midva pa nadaljujeva po poti proti Srebrnemu sedlu. Pod JV steno Planjave se opremiva z železjem in vstopiva v smer. Na gredini sva sicer malo zgrešila in tako »pokurila« nekaj časa, vendar sva hitro našla desni prehod čez plošče in nadaljevala s plezanjem. Oba sva se strinjala, da laskavi naslov najlepšega raztežaja pripada zajedi v drugi polovici smeri. Iz smeri sva izplezala po desni strani in prišla pod značilen stolp na vrhu stene.

Nato preko travnatega pobočja proti sedlu, kjer smo se zopet srečali z jutranjo kompanijo. Sledil je še sestop in ritual v dolini.

Smer: Humar-Škarja (V-/IV), 270m

Plezala: Niko Škrabanja in Vid Tilia

Nimate pravice komentiranja