Dan kulture

Mladci so naju "zrajcali" v toliko, da sva se včeraj še midva z Francem odločila, da greva pogledat slapove proti Logarski dolini.

Firštov slap, katerega praktično ni več, naju ne navdaja s prevelikim optimizmom pa vendar se nekoliko dalje zadeva le popravi. Kaskade načeloma so, a že leti z njih, zato se odločiva za ogrevalno telovadbo v Avtocesti. Ker se nama ne mudi, umirjeno pričneva in slap oddelava sprva po desnem kraku, kolikor se le da, v danih razmerah visoko. Spust po vrvi in še enkrat po kompaktnem ledu, tokrat levega kraka, navzgor do kopnega in drevesa, ob katerem ponoviva vajo z "abzajlom" in v zadnjem delu s plezanjem navzdol "do podna".

Tako, sedaj pa še v Logarsko. Palenk na daleč še nekako izgleda, od blizu pa je zadeva nekoliko drugačna. Spodnji del do "zavese" še je, od tam naprej pa že žuboreče in prekrhko, zato se ga niti ne lotiva. Bo potrebno pač počakati na naslednjo zmrzal, katerga naj bi ga popravila in ojačala. Upajmo, da bo.

Vmes se povsem slučajno srečava še z nasmejanima in zadovoljnima Gapom in Rokom, katera sta ta dan turno smučala s Savinjskega sedla. Krajša hidracija v "Malnu", kateri nam je ob poti proti domu in še komuniciranje preko sporočil s Perotom, kateri ima resnično "nos za pršič" in ga je uspel ujeti v Avstriji, od koder se pravkar vrača.

Lepo! Nekaj z odseka nas je torej le izkoristilo ta prost Prešernov dan, za "kulturo" na nekoliko drugačen način.

Franc Intihar in Jani Vozel - Janč

Nimate pravice komentiranja