Vse temelji na zaupanju

V soboto smo se Gašper, Janč, Niko in jaz odpravili proti Logarski dolini. Zgodnja ura in dan sta nam preprečila postanek na kavi, zato smo bili kar hitro na izhodišču pri domu planincev, od koder je cesta naprej zaradi snega zaprta. Zadnjih nekaj turnih smukov uživamo v tem, da smuči nataknemo pri avtu in jih nazaj grede tudi tam odpnemo. Vseeno pa nam je zasnežena cesta podaljšala turo za dobre pol ure, kolikor smo potrebovali do zadnjega parkirišča. Tam smo smuči zamenjali za dereze in jo mahnili v proti slapu. Pod slapom smo s strahospoštovanjem opazovati plazovine, ki so priletele z okoliških gora, saj so bile res ogromne.

Čeprav gužve zaradi vremena ni bilo pričakovati, na Okrešlju srečamo še nekaj smučarjev. Med njimi tudi dva Hrvata, katera ste se odpravljala v Turski žleb. Še dobro, da jih je nekdo izmed nas prepričal, da je izbira Savinjskega sedla bolj smotrna.

V nadaljevanju so se izmenjevale smuči in dereze, saj je bila podlaga res trda in nevarna za zdrs. Vmes je še malo snežilo in vreme se kljub napovedi ni izboljšalo. Ob prihodu na Savinjsko sedlo smo na hitro spili požirek čaja in pospravili kože, saj je bil zaradi vetra hudičev mraz. Niko je odlomil vez tako, da je prvo strmino prehodil, ostali pa smo odsmučali po ledeni in trdi strmini navzdol. Nižje je bila smuka solidna in hitro smo bili nazaj na Okrešlju. Ker je še vse zaprto smo spili še nekaj čaja in krenili s smučmi nazaj v dolino. Nad slapom srečamo še dva policista, ki smučata navzdol in opozarjata pohodnike, ki v supergah rinejo na Okrešelj.

Ko pridemo na zgornje parkirišče zagledamo samopostrežen hladilnik, ki temelji na zaupanju. Iz njega vzameš pijačo in v skrinjico vržeš denar. Kar se nas tiče je ideja, ki temleji na zaupanju in poštenosti super, če pa bo ekonomska bilanca obstoj hladilnika ohranila pa še toliko bolje!

Ko odsmučamo po cesti do avta se je naredil res krasen dan. Gore in nas je obsijalo Sonce. Posledično smo želeli dobiti še nekaj barve, zato so se lotili analize. In ta je bila kar temeljita, saj se nam je pridružil še Peter Zupančič, s katerim so podebatirali aktualne zadeve.

Smučali: Jani Vozel-Janč, Niko Škrabanja, Gašper Namestnik in Vid Tilia

Nimate pravice komentiranja