Ne tič ne miš

V soboto, 19.2.2022, se s Francem odpraviva pod Kriško steno. V dolini naj bi (in tudi je) cel dan deževalo, zgoraj pa...? Bomo videli. Upava, da bo šlo in da ne greva v Kranjsko goro zgolj "na kavo".

Parkirava pri ruskem križu in takoj na smuči, na katerih oddrsava do koče v Krnici in nato navzgor proti zadnjemu plazu pod steno. Višje kot greva, bolj kložasta postaja podlaga in za nameček, se še megla usede ravno pred zadnjim delom in to takrat, ko bi je bilo najmanj treba. Nekaj časa še vztrajava po njej, potem pa ugotoviva, da nima več smisla. Za tokrat bo dovolj. Zaradi slabe vidljivosti pač ne bova tiščala povsem do konca. Difuzna svetloba narekuje očala, a kaj, ko ni z njimi nič bolje kot brez njih, zato navzdol, skozi zoprno kložast sneg, smučava previdneje. Pretrd je, za tekoče izpeljan zavoj in premehak, da se nebi pogrezalo vanj in te cukalo ob vsaki spremembi smeri. In ko pomrznjena skorja spodaj v gozdu popusti, le-ta postane moker in težak. Ne tič, ne miš, bi se reklo.

In ker to in tako ni ne prvič, še manj zadnjič, zadevo izpeljeva do konca in se v Dovjem, po tradiciji odjaviva od ture. Vsekakor zadovoljna, da sva bila navkljub slabšemu vremenu v hribih.

Franc Intihar in Jani Vozel

Nimate pravice komentiranja